Škola za zlatne ribice – drugi deo

Škola za zlatne ribice – drugi deo

Tekst je objavljen na portalu Konkretno.


U Školi za zlatne ribice postoji poseban predmet pod nazivom ’Šta ako te ulovi Srbin’. Plaše ih srpskim rekama i srpskim ribolovcima.
Kažu da u Srbiji ne važe iste želje kao kod drugih naroda, i da moraju biti na sve spremne.

LEKCIJA DRUGA



Dok smo u prvoj lekciji govorili o kategorijama sportski ribolovci i gunđavi ribolovci s dozvolom,  danas ćemo se baviti specijalnom vrstom srpskih rivolovaca –  ribokradice s rakijom. Ova vrsta ume da bude naročito zabavna, ali i nepredvidiva. Morate biti posebno oprezne ako osetite miris rakije.

Najbolja stvar koja može da vam se dogodi ako vas ulovi ribokradica s rakijom, jeste da pomisli da ste cverglan, i da vas prezrivo baci u vodu, pod uslovom da nije negde usput pokupio mačku. Neće primetiti da nemate bodlje, mada možete i nekoliko pari lažnih da spakujete u komplet za prvu pomoć.

Druga stvar koja vam se može dogoditi jeste da ostanete bez vazduha i uginete dok on raspravlja s ortakom da li jeste ili nije ulovio zlatnu ribicu. Znate, on retko kad na pecanje ide sam. Obično povede bar još jednog ortaka i dve flaše rakije. Jednu da popiju, a drugu za ne daj Bože! Što znači da će popiti obe.

Treća situacija koju ćemo danas obraditi jeste ona u kojoj vas prepozna i odluči da mu ispunite želju. Imajte na umu da on peca bez dozvole, za vreme ribostaja, pod dejstvom naročito opasne psihoaktivne supstance – srpske šljivovice. To znači da bi se, da je trezan, možda i plašio ribočuvara, ali pošto nije trezan, verovatno je mnogo hrabar. Računajte i s tim da će se u biranje želja uključiti i ortak, makar da ga nervira i provocira.
Želje će zavisiti od povoda za opijanje (neposrednog, koji nije ni obavezan, ili životnog), od naravi ribolovca, jačine rakije, od toga da li je pio na prazan stomak, ali i od ortaka.

Budite spremne za neke od sledećih želja:

·         veliko bure rakije da udavi ortaka
·         da zašijete usta njegovog ortaka
·         da odsečete… khm… polni organ njegovog ortaka
·         šatru, pleh-muziku i vola na ražnju (to je sve jedna želja, neraskidiva)
·         Dve Lepe Brene i Rokere s Moravu
·         da mu se dovede Slayer (nismo sigurni da se samo o rakiji radi)
·         da mu se dovedu Dead Kennedys (pogledaj primedbu kod prethodne želje)
·         da bude ministar policije
·         da bude predsednik Amerike bar na dva dana
·         da bude Putin
·         da se vrati Sloba na dva dana i da im svima… khm… opšti sa majkom (Nastavničko veće razmatra ovo pitanje)


Može se dogoditi da ima i neke želje seksualne prirode. U tom slučaju mu stvorite još dve flaše rakije, i zaboraviće na želje.


Svesni smo toga da, bez obzira na temeljnu pripremu, nikada nećete biti potpuno spremne za srpske ribolovce. Zato vam na kraju savetujemo da uvek plivate u paru, i imate u pripravnosti S.O.S. dugme. Gledaćemo da kordon pirana bude u pripravnosti, iako izbegavaju da zalaze u te vode. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.