Beograd na vodi, leta 2023.

Beograd na vodi, leta 2023.

Znam da Nada Macura preporučuje da se izbegava silaženje na reku, zbog komaraca, ali mene nešto poteralo, pa bog! Odoh jutros. Već su mi kod Ruskog cara tražili ausvajs kad su videli da ću nizbrdo. Sreća da sam imala neki falsifikovani, što šeta po familiji, pa kad kome zatreba.

Znate da su autobuska i železnička preseljene? Znate. Ali ne na Novi Beograd, nego tamo negde, kod Višnjičke banje. Šabić još uvek traži da vidi tu Odluku sa obrazloženjem, a ovi mu još uvek ne daju.

 

Investitori projekta Waterfront Belgrade su trenutno u Sao Tome i Principe. Preksinoć su predstavili maketu, a ona lepa, baš liči na onu našu. Inače, naši dogodine spremaju svečanu akademiju u Centru Sava, povodom desetogodišnjice potpisivanja Ugovora sa investitorima. Kažu, pozvaće i ove iz Sao Tome.

 

Prokop nije završen, ali zato prEkop jeste. Desna obala Save je načisto prekopana, pa se tu i tamo izliva voda. Onomad je stigla do grbe one mermerne kamile, što su je postavili na petogodišnjicu potpisivanja Ugovora sa investitorima. To sad liči na jednu poveću kaljugu, ali samo nepatriote ne veruju da izgradnja samo što nije počela.

 

Izgledalo bi to još ružnije, da se nisu umešali Kinezi. Porasla im deca rođena u Srbiji, kupci im se preselili u second-hand šopove, a gladna se usta moraju nahraniti. I tako se dosete! Malo, po malo, osvojiše ar, po ar kaljuge, i kad se već voda izlila, napraviše pirinčana polja! Milina gledati! Dovode tu decu iz provincije, da vide kako je to u pravoj Kini.

 

A kad smo kod dece, sve manje interesovanja pokazuju za arapski jezik. Kancelar Vučić je već najavio da to neće moći tako sledeće školske godine. Šta ima deca da biraju jezik, kad država bolje zna.

 

Uzdam se u Evropsku Uniju. Nešto se šuška da će nam slobodu izbora stranog jezika navesti kao 4.637.592. uslov za prijem u EU.
Ko će ga znati…

4 Responses so far.

  1. Eh, šta će nama sloboda izbora stranog jezika… Govorimo srpski (ili, da budemo in Srbski), da nas ceo taj ludi svet razume….

    Do prijema u EU ima da budemo kao Snorkijevci, elita nad, a ostatak gladeži pod vodom…

  2. Veliko je pitanje da li nam je uopšte tamo mesto. Ne u smislu da smo bolji ili gori od njih, ali ima nas, šačice naroda, koji se zaista značajno razlikujemo od tzv. Zapadne Evrope. Bili bismo jadni hronično zbunjeni: i mi sa njima, i oni s nama 🙂

  3. Ne znam šta dobijamo od ulaska u EU osim silnih uputstava (naredbi) šta da radimo i kako da trošimo pare koje su nam oni dali–jasno, na zajam pod velikim kamatama.Ustvari oni određuju i kako da trošima NAŠE pare.Npr.–ima da se organizuje gej parada šta košta da košta–a skinite sa penzija i plata (i koliko god da skinete–malo je tražićemo da više štedite.Uvešćete i GMO i prodati nam vaše izvore vode, promeniti zakon o radu i zabraniti štrajk,ukinuti minuli rad…a mi ćemo vašim političarima dati malo (ili malo više) para u LIČNI đžep bespovratno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.