Što ja volim Vučićevo pozorište, ali ne u svojoj kući!

Što ja volim Vučićevo pozorište, ali ne u svojoj kući!

Za neki dan će nam se obratiti Otac Nacije, Kraljica Drame, Zlatousti, Drugovenčani (al’ pssst!), počasni pripadnik Gorske službe, hrabar, odlučan i beskrajno lep. Probaće da liči na Đinđića, ko što već neko vreme pokušava, da bismo zaboravili da je, koliko juče, ličio na nekog drugog. Objasniće nam da su uradili više nego iko otkad postoje pisani tragovi o ljudskoj civilizaciji. Častiće nas pravom da budemo nezadovoljni, jer je i on nezadovoljan što ne ide brže i bolje.
Na žalost, i u mojoj kući se odigralo 100 dana Vlade. 


U prvih 100 dana Vlade, sam nasela (prvi i poslednji put!) na Njegovu bolest, i kupila 20 velikih voštanih sveća, nakon što je stenjao i uzdisao, a neki zlonamerni rekli da je širio paniku. Posledice i danas osećam – puna mi fijoka, pa nemam gde neke druge stvari da odložim. Moj muž je nakon noćne smene otišao organizovanim prevozom da brani Šabac. Do Šapca nije stigao, jer je Šabac imao ko da brani, ali je upoznao taj deo Srbije, negde do Šida, dok su ih vozali (je l’ rekoh ‘organizovano’?) i tražili gde ima džakova za punjenje. Nađoše jedva neko selo, i napuniše te džakove. Pozdravljam!

Iako je RHMZ Srbije upozoravao da će doći do izlivanja reka, država je zakazala, ljudi nisu na vreme sklonjeni, nego su u poslednjem trenutku bežali, spasavajući živu glavu. Zato smo se bavili humanitarnim radom, ali o tome neću, jer nisam Vera Matović.


U prvih 100 dana Vlade opet su se na sednici Nastavničkog veća poklanjale petice za odličan uspeh, i popravljale ‘treće jedinice’ da deca ne bi ponavljala.

Moje dete je završilo treći gimnazije, i ponovo donelo kući krajnje jednolično svedočanstvo.


Saznala sam da će mi plata uskoro biti manja 10%.
To ću nadoknaditi prelaskom porodice na vegetarijansku ishranu (čupam cveće iz saksija, i sadim povrće!), a razmišljam i da počnem sama da pravim sredstva za kućnu higijenu. Skupljam trenutno recepture, ali se plašim da me ne uhapse kao pripadnika Higijenske mafije.


Saznala sam i da će mi majci biti smanjena penzija za 10%, ali to je valjda OK, pošto su penzioneri ionako besni od tolikih penzija. Mislim, stvarno ne mora 4 puta godišnje u banju, i dvaput na more, a ni Kavalijeve haljine joj nisu baš neophodne. Da se ne lažemo!


Dalje, u prvih 100 dana Vlade shvatili smo da možemo i muž i ja da popijemo otkaz ko dva i dva, tako da sada i on sakuplja recepte za sapun. Možda ćemo biti gladni, ali bogme ne i kaljavi! Bićemo vitki i čisti. I bićemo načitani, pošto uskoro više nećemo moći da plaćamo ni struju, ni Telekomov paket (oni luksuzi – internet, IPTV), pa ćemo lepo da čitamo uz gorepomenute sveće.


(Ovo je onaj momenat kad zarad zdravlja čašu vidim kao polupunu.)


Oduševili smo se time što ćemo sledeće godine moći da letimo direktno za Ameriku. Stvarno nam je dosadilo to presedanje! Valjda će nas primiti kao slepe putnike? Uzdam se u poslovičnu ljubaznost i velikodušnost Emirata. Dali su nam nepojmljivih 15 miliona evra. Pozdravljam!


Zahvaljujući stodnevnoj vladavini najnaprednije od svih vlada, počeli smo da se bavimo maketarstvom. Shvatili smo da će to u narednom periodu biti tražena profesija. Upravo radimo na maketi “Srbija na praziluku, Emirati na vojvođanskoj zemlji”.


Banka nas je drala i u toku ovih 100 dana Vlade. 


Ni ovog leta nismo nigde otišli na odmor, što znači da poštujemo preporuke Otromboljene Usne, i ne dajemo pare inostrancima. Šta zaradimo, to potrošimo ovde, uglavnom u samousluzi, jer za drugo para nemamo.


Nisam uspela da uradim sve preglede i analize koji su mi neophodni, jer u prvih 100 dana Vlade nije uveden red u zdravstvu. I dalje se sve što ne platiš iz džepa čeka mesecima. Naravno, država i dalje uredno uzima svoj deo doprinosa za zdravstveno osiguranje, od moje plate. Lične!


Tako da, Vučiću, šta god budeš pljampao na konferenciji za novinare, u mojoj kući nisi dobrodošao. Mi znamo da lažeš. Da si Pinokio, od tvog nosa bi dosad bilo drvne građe da se čitava drvna industrija oporavi. Ovako, ni tu nisi pomogao.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.