Državo, a da ja tebi dam otkaz?

Državo, a da ja tebi dam otkaz?

Računam, ja te plaćam, ja mogu i da ti dam otkaz.
Parazitiraš na mojim parama, porezima i doprinosima.
Kad god ti zafali za pivo, il’ mi smanjiš platu, il’ izmisliš taksu. Mene ne pitaš ništa, a ja te plaćam.Pa, gde to ima?!
Sve sam ti poverila i platila te da o svemu brineš, a ti si sve što je moglo da se upropasti upropastila.

Poverim ti zdravstvo, ti ga dovedeš do “molim vas kupite ove lekove, mi to nemamo u bolnici”. Čeka se na preglede, čeka se na laboratorijske analize, štedi se na dijagnostici, a onoj mučnoj deci za koju kod nas nema leka mi, građani, sakupljamo pare za lečenje. Smanjila si plate lekarima i sestrama, povećala im birokratiju, samo nešto kucaju i pišu, i – odoše svi u Nemačku! Ko će nas da leči? I na sve to, ti mi ne daš da biram da li ću zdravstveno osiguranje da plaćam tebi, ili nekome kome ja hoću! Nikad više raka, nikad više psihički obolelih, a ti brojiš zamenike pomoćnika savetnika predsednika i hvališ se koliko ti je njih došlo na rakiju.


Poverila sam ti školstvo i uništila si ga začas! Izmišljaš jedne predmete, ukidaš druge, više se ne zna ko pije, a ko plaća. Teraš školu da đacima pokaže kako loši postupci nemaju posledice, a posle za sve grdiš prosvetne radnike. Pored živih prosvetnih radnika, ti zoveš neke nevladine organizacije da nam uređuju obrazovanje. Udžbenici nikad gori, nastavni programi nikad haotičniji, nastavnici nikad manje motivisani, a nikad opterećeniji glupostima koje moraju da rade, a koje nikakvu korist ne donose. Pa si i njima smanjila plate.

Poverila sam ti svoju starost, a ti si moje pare uplaćene u penzioni fond proćerdala, pa me sada teraš da radim i kada budem imala 65 godina. Kako? Šta da radim sa 65 godina (a možda i 67), u učionici sa 30 pubertetlija? Pri tom mi ne daš da sama biram u koji ću penzioni fond da uplaćujem svoje rođene pare.

Dam ti da brineš o mojoj bezbednosti, a ti napraviš vašar! Opljačkaju mi kuću, ti ne nađeš lopova. Dileri šetaju oko škola, ali nema para za dovoljno školskih policajaca. Ludaci se ubijaju po ulicama, a ti saopštiš da je počinilac zločina od ranije poznat policiji. Najveći lopovi dižu novi sprat na vili i uvoze peti auto u garažu, a ti maltretiraš babe što prodaju lubenice i decu što sviraju u Knez Mihajlovoj. Imaš za čuvare fontana i kontejnera, a nemaš za Centre za socijalni rad. Sad su ti što su od ranije poznati policiji počeli i decu da ubijaju! O čemu, bre, ti brineš uopšte?!

Tebi platim da vodiš računa o tome da šta kupim u prodavnici da jedem, stvarno bude hrana, a ti dozvoliš da jedem ono što su druge države odbacile kao škart! I time da hranim dete! Više otrova kupim nedeljno u samoposluzi, nego što su sve Bordžije potrošile za života.

Dam ti da brineš o pravdi, a ti se ne potrudiš ni da u rečniku proveriš šta ta reč znači! Poštenom čoveku je teže pravdu da istera, nego da se sam sahrani o svom trošku, kad mu vreme nije. Pre će smrt, nego presuda. Samo onaj Nebojša iz Beograda začas dobio crno na belo da je NIN kriv. Posle i njega preveslali.

Lepo ti dam etar na čuvanje i kažem ti da su frekvencije javno dobro, a ti dozvoliš da po ceo dan slušam onog što ga trovala tazbina, pa od posledica umislio da je pismen. Po sto puta na dan priča da je neko isprdak, ološ, dripac, alkoholno ušljikana buzdovančina, stoka, pijandura, umobolni, retardirani, prljava kratkonoga smrdibuba koja bazdi na švarglu, što se ne kupa, nego se zapire, puvOnjak, tronjara, snajka, pobegulja… I deo o “mobilnom koji se nosi u gaćama da bi tamo bar nešto proradilo”, isto smo morali da slušamo i to u vestima.
Samo da naglasim da je ovo bila kolekcija iz četiri otvorena pisma, koja sam zbog tebe, državo, morala da pročitam i slušam po sto puta.
Onda mrtva hladna pustiš i onog što mu je žena za velike pare savetnica u velikoj firmi čije dugove plaćaš mojim parama, da po čitav dan prikazuje društveni talog kako psuje, tuče se, vređa. Onda opet krivi prosvetni radnici zbog porasta verbalnog i fizičkog nasilja u školama. Cvrc!

Dam ti moje pare da mi urediš oblasti zbog kojih država inače i postoji, a ti Cici daš pet hiljada evra svakog meseca, a Dani šest. Pa da li si ti normalna?! Jesi li me pitala pre nego što si im dala moje pare? A ovamo sve više samoubistava, jer ljudi više ne mogu ovako da žive. Pa i starci su počeli da se ubijaju, sram da te bude!

Dam ti pare da me predstavljaš po svetu, a ti postaviš starlete po konzulatima, i šalješ ovog tvog predstavnika da pijan peva po banketima.

I još nešto!
Htela sam da za moje pare o struji, vodi, putevima, železnici, bezbednosti i svemu ostalom što se tiče svih nas, brinu najbolji menadžeri, najkvalitetniji stručnjaci, oni što su bili najbolji studenti i radnici, a ne neki tamo keramičari, stručnjaci za kafu i pečenje, vazduplohovi i kolutači očima sa po dva cilindra u svakom oku! Htela sam da za moje pare budeš takva da najbolji studenti prvi nađu posao, a ne avionsku kartu u jednom smeru. I da prvi dobije subvencije najvredniji seljak, a ne onaj kog je Pera iz mesne zajednice na partijskom sastanku preporučio. I da se ne asfaltira prvo Đokin sokak jer je Đoka neki đoka u partiji, a da ja lomim noge po ispucalim trotoarima.

Najviše ti zameram što me svakog dana praviš ludom. Bar da muljaš i ćutiš, pa i nekako! A ti zapela – te neradnik sam, te lenja sam, te oću da radim da bih živela, a ti bi da živim da bih radila, te spavam i kad svane. Ti tvrdiš da ja izvodim neke besne gliste – hoću da kupujem knjige; hoću da Rale Milenković može da gostuje svuda gde ima publiku (što znači svuda), a ne Kursadžije; hoću da Vasil Hadžimanov slobodno nastupa zato što je kvalitetan, a ne Amadeus bend; hoću da Kokan Mladenović dobije nagradu kad god mu je predstava najbolja, a ne da Lazar Ristovski dobije 40 miliona dinara … Ja hoću, ti ne daš, a ja te plaćam!

Državo, nisi pokvarila samo ono čega se nisi dočepala!
Ja te ne bih više plaćala, ako može.
Ja bih da ti dam otkaz, a ako se i drugi dosete, osta ti bez posla!

Jedino za šta mogu da te pohvalim jeste to što si sama shvatila da si bolesna i nesposobna, ali ti mnogo zameram što si onda našla belosvetske staratelje da rade tvoj posao kako oni hoće, pa sad moram i njih da plaćam. Bolje bi bilo da si otišla na lečenje. Eto, još bih samo za tvoje lečenje dobrovoljno dala moje rođene pare.

P.S. Ne, neću nigde da idem. Meni je ovde mesto, ali tebi takvoj nije.

119 Responses so far.

 1. Bravo. Konačno da neko kaže kako stvari stoje. Oni koji vladaju prave gluposti a mi ćutke (dokle?) trpimo. I posle čitamo o pozitivnim razmišljanju, pokušavamo da "nadrastemo" nevolju… A primitivci brišu osmeh sa lica čestitih ljudi. Hvala ti, Bobo, za ovaj tekst. Bar znam da nas ima. I možda jednog dana nećemo više imati gde da ustuknemo i možda će tada biti vreme za veliko buđenje i čišćenje…

  • Za sve vas anonimne lepo je shto se slazete ali ako se slazete onda nemate razloga da krijete ime ili prezime. Text je extra. Chista slika Srbije. Nesposobni vode drzavu a rade 25 sati 🙂 , a ustvari kada ustanu razmishljaju kako ce josh vishe da izvuku para od nas nejakih i jedino sposobnih kada je vreme za glasanje ,onda smo svi najbolji….al text je dosta rekao i nemam shta da dodam. Stvarno iskreno i fantastichno napisano. Uvod ,razrada i zakljuchak. E sad samo da se predsesnik izjavibu vezi ovog chlanka,a da ,zaboravio sam,on radi 25 sati…izvinite gospodine predsedniche!!! 🙁

 2. BRAVOOOOO!!! Svaka čast! Raduje me činjenica da postoje i "takvi" istomišljenici.

 3. Ма има их. У ствари, ја само такве и познајем, а зашто се ништа не мења – не знам.

  • Problem je sto nas nema dovoljno. Okruzujes se ljudima koji imaju slicne poglede na svet kao ti. Koji dele skup interesovanja sa tobom, slusaju slicnu muziku ili vole slicne filmove. Ali treba da znas – takvih je malo. Onih drugih je mnogo vise. A promeniti se nece nista dokle god ti, ja i nama slicni budu pasivni i na sve gledali sa – ma ko sam ja da napravim razliku, necu ni da glasam. Sa druge strane, ni takvi drugi nisu bas neki izbor al su verovatno bolji od ovih.

   • Немам појма одакле вам идеја да сам ја пасивна.

 4. Мало ми је глупо да напишем, али радије бих "неговала" бес у данашње време и на овом месту, него та тра-ла-ла позитивна размишљања.

 5. Pozitivni stavovi ne moraju da budu tra-la-la. 🙂 Promena je neophodna, a pokretači moraju da imaju na umu plemenite, nesebične ciljeve da bi ona imala smisla. To je neophodan, mada ne i dovoljan preduslov da nam ikada bude bolje. Sa besom u srcu, čovek ne može stići dalje od onih koji su zarad svojih kratkoročnih interesa spremni sve da nas žrtvuju. Eto moje idealistične tra-la-la priče. 🙂

 6. Нисмо се разумеле. Мислила сам на позитивно размишљање типа "ћути, добро је, може и горе" 😉

 7. Pretpostvila sam da je tako. Sve najbolje ti želim. Kada zaćute takvi kao ti, loše je i sigurno će biti gore. 😉

 8. Хвала ти 🙂
  Кроз моју улицу често пролазе неки што откупљују старо гвожђе, па се дерњају кроз неки разглас, из мозга ме изместе.
  Попричаћу са њима о пословној сарадњи. Они преко дана да се дерњају, а ја увече, кад почне Дневник 🙂

 9. E, sita sam se isplakala, draga Bobo! Pred gorčinom istine koju ste, po ko zna koji put, prosuli svima nama u lice (jer država je upravo onakva kakvu smo je sami oblikovali svojim izborima, pristajanjima, sitnim šićarima, kukavičlukom…), pred osećanjem sopstvene nemoći, pred doživljajem stida što sam, nečinjenjem i strahom i beznađem… kroz sve ove godine i sama doprinela ovom jadnom stanju koje ćemo u nasledstvo ostaviti svojoj deci. Stid me je i da Vas "tapšem po ramenu" dok, skrivena u svom budžaku, čekam da Boba u moje ime! podigne revoluciju, uzdrma javnost, probudi svest, promeni nešto… a ja se zavaravam ponosom što je Boba "jedna od nas!"

 10. Мислим да би испод овог текста могао да стоји потпис већине грађана Србије. Али, људи моји, има ли некога то да чује?

 11. Ух! Па не морају сви да буду подједнако гласни, не пишу сви, немају блогове… Али, довољно је да освесте проблем, да мисле, закључују, и на крају дају отказ држави, оваквој каква је.

 12. Чуће истомишљеници, тако да је и ово једно од "џаба сте кречили" писања 😉

 13. Još samo da objasnimo ovima što misle da država daje nama, a ne mi njoj…. A mnogo je takvih!

 14. Nije krivi ovi na vrhu, krivi smo mi sto imamo predstavnike (poslanike) koji bi trebalo da brane nase interese pred vrhom i posto ih ne brane nego su se lepo slizali sa vrhom, mi nista ne preduzimamo povodom toga. Dakle, nije vazno ko je na vrhu, vazno je ko nas predstavlja i stiti nase interese pred tim vrhom i sta mi treba da uradimo kada nasi predstavnici ne rade svoj posao. Kada bi ti predstavnici zakocili i trazili da sve sto napisaste u ovom odlicnom tekstu bude onako kako bi to nama koji ih placamo odgovaralo i nikako drugacije, vrh bi ili to morao da uredi ili bi morao da ide. Nazalost, niti oni zapinju niti mi koristimo adekvatna pomagala (govnjava motka, katran+peruske, bivenje dok usi ne poispadaju itd) da nagradimo nase predstavnike za njihov nerad. I dokle god je tako, vrh ce (ne)raditi kao da je sve u savrsenom redu jer se niko ne buni.

 15. Bravo! Sve lepo rečeno,kulturno,tačno! Ja bi ih psovao,zato i ne pišem blog.Jedino možda je trebalo da se još dotaknete onih 250 fikusa(+- koji)što ih zalivamo u nsrs,ali ok,sve ovo jeste to što i oni predstavljaju,jer oni su ta država kojoj treba dati otkaz! Bravo još jednom! Živi bili!

 16. Dragoljub Selaković 14.07.2017
  Odavno ovako pametno i pošteno nisam pročitao. Potpisujem svaku reč! S poštovanjem!

 17. Isto se i ja pitam. Ogroman broj ljudi koje znam misli isto, a ovamo…Inace mi je koleginica "engleskinja" pripretila u kancelariji nakon izbora da vodim racuna sta pricam da ne bih videla kako se gubi posao! Rekoh, "Ti li si balkanski spijun?" Eeeeh…

 18. Sve je to lepo, ali i mi činimo tu državu. Urušavamo je svaki put kada bacimo smeće tamo gde ne treba, kada potplatimo policajca, lekara, odemo kod privatog lekara umesto državnog, zatvaramo oči pre nepravdom, siromaštvom itd. Šta je država, kome se vi obraćate!?

 19. Председнику, премијерки, министрима и њиховим најближим сарадницима, свима које директно Влада поставља, посланицима и председници скупштине, председницима судова, предлагачима закона, начелницима полиције, директорима јавних предузећа и осталим лоповима, који располажу мојим парама.

  Смеће бацам где треба, не потплаћујем никога, очи су ми широко отворене, а код приватних лекара идем кад морам, јер док дођем на ред код државних могу и да цркнем.

 20. Bravo za tekst, smatram da nas vecina misli i oseca tako, ali to njih bas ne dotice, moze im se, dobili su neku tzv vecinu, koju treba uskoro proveriti. Neshvaljivo je da je narodu dogorelo i da jedva prezivljavaju, dok neki iz drzave imaju enormno visoka primanja,prosto glava da zaboli!

 21. posmatrac
  70 godina u inostransvo otisli supovci-nepodobni-na 1000radnika otisao 1 inzinjer taj komunisticki otpad napravio po selima dvorce nadajuci da ce da se vrate.u srbiji ostala sva ta pametna skolovana elita i sta su napravili-haos-da li neko prati presude u strazburu pa u ovoj lepoj zemlji ce morati najmanje dve generacije da rade da bi namirili ostecene. 2500 poljoprivrednih inzinjera na birou svi imaju zemlju ako nesto znaju zasto se ne bave poljoprivredom vec rade kao portiri i nekvalifikovani radnici po fabrikama.mogu tako unedogled-za 20 godina navedite mi jedan zakon po meri obicnog coveka.sto se tice novina cijeli su do 20 komentara objave jedan iako nikoga ne imenujem itd na kraju moj tekst je pun gramaticki gresaka jer sam slobodan covek.

 22. Tekst je kao da sam ga ja pisao…i sto je najgore, svi ljudi iz mog okruzenja, prijatelji, kolege…svi isto razmisljaju. I onda reci ti meni gde se denulo tih 55%, zar ne bi trebalo da su vecina?

 23. Bravo,sve što mislim i znam, sve zbog čega se žderem, napisala si tačno i ubitačno! Hvala…sad mi je bolje!

 24. Važno je da ima nekoga ko iz svega glasa poručuje da od gore gledano, može biti tračak nade koji tu slobodnu mašineriju pokreće da kaže nešto što ne zvuči kao odobravanje za sav bezobrazluk.

 25. POSMATRAC
  1. napraviti hotel sa 300 garsonjera sa po 20 kvadrata za poslanike
  2.uvesti ekonomsku cenu u skupstinskoj menzi
  3.koliko opstina toliko poslanika-tako da se poslanik bira u opstini u kojoj zivi.
  4.sa 20 posto potpisa nezadovoljnih gradjana u opstini- poslanik gubi mandat i da se ide na biranje novog
  evo cetiri tacke pa ce te da vidite koliko ce nam biti bolje

 26. Oce li ovo ludilo jednom proci ?
  Oce , oce… Boze moj .
  Samo ne trebamo cekati da to samo po sebi dodje ili ode.
  Trebamo svi slozno jednom dreknuti ; Drzavo napred ostali (zasluzni u zatvor) stoj !
  "Hvala Dedi na pobedi nije dovoljno". Sve pohvale i cestitke za tekst – Klotfrket -SUPER pun pogodak.

 27. Iskreno svaka cast na textu ovo sam sve i ja hteo da napisem plus da svaki put problem koji imam sa drzavom javno objavim. Sve je ovo ok ali postoji jedan problem svi su hrabri preko tekstova,niko nece da pokrene inicijativu da se dovede nesto u red svi cutimo i cekamo da to neko drugi resi. A i kad se pokrene uguse te jer nemozes protiv stoke koja cuva svoje fotelje a ti si jedan mali pion u svemu tome. Mogu jos mnogo toga napisati ali sve je za DZ na zalost ��

 28. Bravo koleginice,godinama me isto ovo muči.Moj lični osećaj je da države gotovo i nema.Obični građani prepušteni su sami sebi,pomoć prijatelja i rođaka.Nema nacionalnih interesa,profesionalizma,kulture…Sve je učinjeno da građani ostanu gladni(poslušni),i da im se ispira mozak svakodnevno.Često se pitam za čiju korist je uništenje ovog naroda? Svaki dan želim da dam otkaz,ali nemam alternativu…
  Ljubinka, sve ste spomenuli. I centralno grejanje ja nasilje nad gradjanima i nedavanje alternative…Očaj…
  I.

 29. Не, нису сви храбри чак ни преко текстова.
  Није у реду ни да прозивате било кога због непокретања иницијативе, ако то ни сами не радите.

 30. Браво секоја чест,кога читав се осетив како јас да пишувам за мојата татковина денес.Поздрав до Вас.

 31. За 3. и 4. се слажем.
  Прве две не би ништа значајно утицале да функционисање државе.

 32. Мени је несхватљиво то што половина бирача није изашла на гласање.

 33. Ако вам је за неку утеху, ни мени на већини портала одавно не прихватају коментаре. Чак ни испод мојих рођених текстова. А никада нисам била непристојна. Можда само мало оштра. 😉

 34. Па, сад…
  Насиље не подржавам.
  Сматрам да постоје интелигентнији начини да им се доскочи 😉

 35. Народ нам је политички неписмен.
  Свиђа ми се она дијагноза да смо ми још увек у претполитичком добу.

 36. То није решење.
  Онда моје колеге не би примиле плату.
  Решење је да се у држави зна ред.

 37. За тако нешто је неопходно да гласамо за име и презиме, а не за страначку или коалициону листу.
  Овако, они међу собом поделе мандате и напуне скупштину куртама и муртама.

 38. Ваљда да сви схвате шта је држава, како функционише, па да се наљуте као ми 🙂

 39. Како да буду већина кад већина њих није ни изашла на гласање, а умрли јесу?

 40. Jel ti bilo bolje pod Dinkicem i Tadicem,i onim debilom Radulovicem,sto upropastise sve zivo,pa sad nniko ziv ne moze to da popravi.gde si bila onda-tada.
  p.s.
  A da tebe nije Soros potplatio?

 41. Мене чуди како наши владари уводе само пропале експерименте из капиталистичких земалја а никако да се угледају на успешне , наш владар се нокм неће клањати , али зато моли немце , кинезе и остале стране инвеститоре на коленима да нас извуку из г… у која су нас увукли , а у скупштини све исти играчи , само мењају терен на полувремену (кад су избори) .Сви причају о променама на боље , њима јесте боље а народ ко је… нека трпи марва , овце шишаш и вичу бееее , е тако ти је и са народом , грађанска непослушност неки пут даје резултате , али само под условом да се сви уједине , али овде има много паразита који лепо живе на државним , односно нашим јаслама …

 42. Мислите на Динкића коме је Вучић доносио робијашки дрес у скупштину, а данас му је сарадник задужен за сарадњу са Арапима? Или на Радуловића кога је Вучић поставио за министра? Или на Тадића који је Вучићев ортак?
  Тужни човече, право питање је зашто не читате књиге, не радите мало на себи. Питање је и где су вам били родитељи док сте одрастали, пошто сте прилично неваспитани.

  И да вам одговорим – наравно да ме Сорош плаћа.
  Јел вам криво?

 43. Bravo.Moj predlog je da novi predsednik bude robot.Imao bi isprogramiran algoritam promena u Srbiji,i bazu podataka svih zakona,koje mora da vrti stalno da sve bude u skladu sa zakonom.Ozbiljno.Ne mora da bude transparentno.Verujem vise robotu.On radi bez trgovine uticajem,nepodmitljiv je,nekorumpiran,na sve ljude gleda jednako…jer ako se ovi na vlasti toga prvi sete,kandidovace ga na sledecim izborima,a posle mogu da mu ubace neki bag…kuku nama onda

 44. Kadgod da se neko probudi – dobro je. Samo, ja nekao imam utisak da je nama država odavno dala otkaz, mi bili nesvesni, sluđeni, zatrovani. I kome sad da damo otkaz? Oni koje pobrojaste samo su namnoženi paraziti, razmnoženi u povoljnoj sredini i okolnostima. Ovoj državi (ako je ima) i narodu potrebni su UČITELJI, Časni i Čestiti Ljudi, koji će znati kad, gde, kome i šta treba reći. I onda širom otvorenih očiju otvoriti širom oči ljudima i krenuti pravim putem, prvo u poljoprivredu naše lepe i plodne zemlje. Da ne budemo gladni. A posle sve dođe na svoje mesto.Eto, ja skromno tako mislim. Pozdrav pametnoj atorki.

 45. драга моја Клотфркет, Не рече ли Смрда радницима Фијата да коме се држава не свиђа може слободно да иде. Е, не дамо да нас отера, ово је НАША земља, а не његова! Државу чине земља и држављани, па је много јефтиније да се он фартокне. А што тупи о 55%, мора да је завршио шести разред преко везе, јер 55% од 51% не може бити више од 28%. значи он влада над више од 2/3 грађана који га не желе!

 46. Svaka Vam čast…..svaka reč….ma slovo su Vam na mestu…tokuko je nas istomišljenika koji govorimo glasno ali nas niko ne čuje….dokle god nas budu držali na ignore….neće nam biti bolje….vreme je da prestanemo da govorimo glasno i počnemo da vičemo…

 47. Povratnik sam iz inostranstva, doduse nisam neupucena. Ipak Vas tekst dodje kao turisticki vodic kroz Srbistan.
  Jedino sto ne razumem je priznanje da Vas finansira Soros. Crni humor?

 48. Ипак нисте довољно упућени 🙂
  Свако ко зуцне против ове власти је Сорошев плаћеник, па рекох да се не издвајам.

 49. Часни честити немају где да изнесу мишљење, од разних Крстића, Вучићевића, Марића…

 50. Ljubim vas, moram da prokomentarisem jer nemam gde i nemam s kim… po meni politicare treba ukinuti kao zanimanje jer su oni nesposobni da resavaju probleme vec samo da ih stvaraju. Za rukovodjenje drzavom bi se trebali birati strucnjaci koji su se dokazali svojim radom i delima u oblastima koje bi vodili-stav Mile Aleckovic koji podrzavam i ima smisla. Da bi pokrenuli stvari moramo ljudima da objasnimo da nisuv robovi, da imamo svoje dostojanstvo i ponos i da drzava mora da se povinuje nama a ne mi njoj. Ljudi moraju shvatiti da imaju moc, i bas me raduju ovi strajkovi jer je to dokaz da se polako budimo. Zelim im svu srecu i dobro zdravlje samo da ne podkleknu pritiscima. Mada je svakom normalnom coveku jasno da su na vlasti hohstapleri bez srama koji misle da su mocni, molim strajkacke odbore da im to stave do znanja i da im ne veruju na recima nego samo delima. Nasam se da svi strajkovi uspeju e onda ce doci jos veci talas nezadovoljnih, vlast ce pokusavati da radi ono sto najbolje zna, a nasa duznost je da i ako preveslaju vodje strajkova izaberemo druge i da nastavimo dok nam se ne vrati nase dostojanstvo. Pred nama su velike borbe ali ako smo pametni uspecemo nesto da napravimo od ove drzave. Resetovacemo ih kad tad. Medjutim mene brinu ljudi koji misle da je svako ko misli svojom glavom ispada da je izdajnik tj. Sorosev placenik. Ti ljudi su toliko ispranih mozgova da mi ih je zao i tuzan sam zbog njih jer ne znam kako da se postavim prema njima, kako im ukazati pomoc kad i ne shvataju da su u problemu…

 51. Molim Vas !!!!!!!! Javite se, "nađite me" … želim samo da imam kontakt sa Vama ! Odlično što komentari idu prvo na odobrenje!! Jer; nije mi bitno da neko ovde vidi moj komentar: "OOooooo alal vera…" , " Auuu bravooo…", " Jaooo KONAČNO DA NEKO PAMETAN IZUSTI NEŠTO PAMETNO…" ITD.. Jer mi to ništa ne znači ! Ne morate ga ni objavljivati, još bolje ! Više mi znači što sam pročitao Vaš blog ( ja ovo sve zovem tekst, mišljenje a pre svega je retko zdrav razum i obrazovanost jednog državljanina ove zemlje). Pa me više nego da se plate povećale u našoj zemlji ovo usreci. Na trenutak kao da me obasja sunce i dobih neku nadu… MOLIM VAS ,,, na facebook_u sam Aleksandar Sasa Pesic, mail mi je aleksapele@gmail.com… Ne znam sta bih ponudio još od društvrnih mreža i kontakata, pošto svoj blog nemam ( A DOBIH VOLjU DA GA IMAM ODJEDNOM ) a da se pogrešno ne shvati sa Vaše strane il da bude nametljivo sa moje, te da zvučim ovde kao neki manijak… Ali ja samo želim da od Vas dobijem bilo kakav odgovor da ZNAM da sam sa ovom ženom, ovom osobom Vama imao kontakt i da neko ko je napisao ovako nešto mi pošalje pa makar i psovku…bio bih zadovoljan ! Ovo je prvi put u životu da ( možda ne da čitam ) ali da komentarišem iakav blog.. Možda se to ne radi ovako, možda sam ja pod utiskom ili pod stresom ne znam ( ZBUNJEN SAM OVIH DANA-MESECI-GODINA_ma). Ali ni ovo što "naša država radi" se ne radi tako pa… Ja sam možda i po najmanje kriv što ne umem da rukujem sa blogovima. Ali Vi, Vi umete. Verujem da bi umeli i sa mnogo i na mnogo većoj funkciji. Jako ambiciozna sam osoba, upuštam se u velike poduhvate, hodam uvek ka cilju sa pozitivnom energijom i vidim i zelim veći uspeh, ne zadovoljavam se sa "malo" tezim ka "više"… ali sada bih bio zadovoljan vašim odgovorom ! Imao sam jaku želju da se javim i ovo-ovako napišem. Hvala Vam što ste napisali ovaj tekst, delom mi otklonili dilemu ( sa kojom sam se iskreno puno puta zapitao…) i sada sam siguran da nije tačno da: SAM JA JEDINI LUD A SVE OKO MENE NORMALNO ! S"poštovanjem Saša

 52. 1.—250 poslanika koristi 2000 stanova ako ne dobije stan tad se vozi pa svaki dan pravi 500-600 km do posla ima tu mnogo prljavog vesa
  2.sad im nije ispod casti da dovode kompletne porodice da jedu za sicu a ako se uvede ekonomska cena menza ce biti prazna-pa za te pare moci ce daq se finansiraju barem 10 narodnih kuhinja

 53. obicni ljudi ne citaju ovakve tekstove samo nepismeni novinari evo i dokaza–http://www.telegraf.rs/vesti/hronika/2879186-za-neosnovan-pritvor-koji-je-drzava-isplatila-gradjanima-moglo-bi-da-se-naprave-dve-velike-zgrade-pravosudnih-organa–samo sto nesmiju da objave cifre u strazburu milijarde evra su u pitanju.

 54. Najvece zlo naneto je velikom indoktrinacijom zapocetom tokom II rata. Mnogi nisu ni danas svesni koliko su indoktrinirani. Bojim se da nam oporavka nema jer oporavku prethodi najbolja moguca terapija, koja nekako uvek izostane. Tekst je bolno fenomenalan i utoliko sam svesnija da nam spasa nema. Nazalost. 🙁

 55. posmatrac
  bravo svaka TI JE NA MESTU LJUBIM VAS MA SAMO pohvale.ono sto sam saznao pre 40 godina izgledalo je ko naucna fantastika. pa kojoj drzavi dati otkaz pogledajte ovo svedocenje pa mislim da ce te shvatiti ko cini drzavu.inace ovu pricu sam cuo od sloveca neke82 godine koji je bio na golom otoku.posle petnaestdnevnog druzenja na rastanku mi je porucio da to o cemu smo pricali nikom ne pricam ako ne zelim da zavrsim u ludnici ili uzatvoru.inace u kocevlju se neradi o hrvatima nego srbima i slovenija je puna srpskih grobova koji su pobijeni posle rata a nasa drzava cuti sta mislite zasto.–svojataju nam mrtve uzimaju nase mitove i legende prisvajaju toponime prisvajaju crkve PA DOKLE–https://www.youtube.com/watch?v=WWQ8OdT3f1I

 56. Шта рећи а не заплакати. Сажета и на жалост тачна дијагноза. Једино што лека изгледа нема. Само још један камен у стабином зиду потпуне апатије. Лоши ђаци, битанге, пропалице, забушанти … су победили !

 57. Sjajno ste, biranim rečima napisali sve što ja mislim, a i mnogo gore, o ovoj državi. Ja bih to mnogo grublje, sa više psovki i uvreda, jer ova država zaslužuje svaku psovku i uvredu koju dobije. Ako vam je za utehu, ni moje komentare skoro niko neće da objavi.
  Ova država ne da neće dobiti otkaz, nego još zahteva da joj se čestita. Da objasnim, kada je na nedavnim izborima "pobedio" "država to sam ja" bogocar, mnogi su se iščuđavali što niko nije hteo da mu čestita na "poštenoj" pobedi. Među iznenađenima i uvređenima bila je i novonastala premijerka pa čak i neki moji prijatelji i poznanici. Morao sam to ovako da im objasnim. Zamislite da treba da igrate teniski meč gde je protivnička strana metar kraća od vaše, i nema promena strana u toku meča. Ako odbijete da igrate gubite meč. Pristajete da igrate, jer se nadate da nekim čudom možete da pobedite. Naravno, igubili ste meč, a pitanje glasi:"da li ćete izaći na mrežu i čestitati protivniku". Pa naravno da nećete, lupežima, hokštaplerima, prevarantima i džukelama se ne čestita.

 58. Ovo je direkt u epicentar! Moj komentar na profilu kad sam podelila vaš tekst je da ovo treba odštampati i podeliti svima u zemlji, uz potpis da je preuzeo i pročitao. Možda se ova kolektivna nesvest osvesti.Svaka čast!

 59. МЕНИ ЈЕСТЕ. Бар половина становноштва нема други извор информација осим државне телевизије. Са ње се АВ не скида. па су многи стекли утисак да у политици не постоји нико осим њега. Људи се систематски гурају у безнађе " ето тако мора", па се не усуђују ни да покушају да се успротиве. Када би се за парламент посланици бирали по имену и презимену, не би вредело Мајино звонце и посланичке плате не би биле бачене паре.

 60. Сјајно речено. Дивно.
  Можеш покушати држави да даш отказ http://kontrolauma.org/, "Објава о непостојању особе". Тежи је пут, али је лакши него ово.
  Пуно среће и здравља желим.

 61. Sve je ovo tacno.
  Ali gde je ta kriticna masa?
  Neko je gore reko plemenito i nesebicno.
  Moze li to kod nas da se nadje?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.