RASPARANA NEDELJA: Jahači magle, licimUri i demoni

RASPARANA NEDELJA: Jahači magle, licimUri i demoni

 

ŠTRIKANJE KROZ GUSTO GRANJE

JAHAČI MAGLE. Dva giliptera su se družila tako što je jedan radio ZA interese svog naroda, a drugi PROTIV. Muž savetnice za medije generalnog direktora Srbijagasa i bivši tesar snimili su emisiju emitovanu u Ćirilici.

 

KEVTANJE NA ZVEZDE. U Beogradu će 23. aprila biti održan skup na temu AMERIKA DANAS. Jedan od učesnika skupa je bivši politički savetnik i menadžer kampanje aktuelnog predsednika SAD, Kori Levandovski. Naravno da se pitate šta će skup o Americi danas u Beogradu. Nama skup ne treba, ali Vučiću treba Levandovski da mu ugovori telefonski razgovor sa Trampom. Kažu da ne pita šta košta. Ko ono onomad s Klintonovima u kampanji.

AERODRUM. Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, ponudio je sirotom predsedniku države kraljevački aerodrUm “Morava” u Lađevcima, kad već Nišlije ne daju svoj. Očekujemo da će sa ovog aerodrUma poletati razni vazduplohovi, jer SNS. Pošto je trka u dodvoravanju caru počela, i gradonačelnik Užica, Tihomir Petković, ponudio je državi na upravljanje aerodrom “Ponikve”. Predsedenici opština koje nemaju aerodrome, kosu čupaju. Pa zar su oni krivi što u ovom istorijskom trenutku nemaju darove za cara?

54 NIJANSE GLUPOSTI. Na inicijativu Vučića lično i personalno, Beograd će u dogledno vreme dobiti 54 nove fontane. Dok Beograđani kolutaju očima, a Zrenjaninci nemaju vodu za piće, Aja Jung je već zahvatila vodu sa svih tih fontana i ne odvaja se od flašica ni dok se vozi metroom.

NJUŠKE, PAPCI I REPOVI. Nakon što je u Skupštini pokrenula pitanje oduzimanja mandata osuđenom zločincu i vojvodi, Aleksandra Jerkov je na sred zasedanja okružena radikalima, koji su joj u najlepšem radikalskom maniru uputili niz poruka lične prirode. Predsedavajući je ćutao. Posle je Šešelj gazio hrvatsku zastavu (navodno), a naprednjaci malo nabrali noseve. Jedino su mu zabranili okupljanje radikala u Hrtkovcima. Na svu muku, još je i Vulinu zabranjeno da uđe u Hrvatsku.

POLA NARCIS, POLA DORIJAN GREJ. Pokret Saše Jankovića je odlučio da ne podrži Đilasovu inicijativu o udruživanju opozicije. Tužno je to koliko čovek može u sebe da se zaljubi i ne primeti da vreme ipak prolazi.

PROLEĆNO SPREMANJE. Ja sam oprala prozore i posadila cveće na tremu, a naprednjaci će oprati pare i iz korena iščupati zumbule – Radomira Nikolića, Blagoja Spasovskog i lokalne funkcionere koji vode odbore u Užicu, Požegi, Lajkovcu, Požarevcu, Bosilegradu i Brusu.

 

DOMAĆI PLAĆENICI. Aleksandar Vučić se u Beogradu sastao sa Aleksandrom Sorošem. Razgovarali su o napretku Srbije u evropskim integracijama, unapređenju preduzetništva i položaja Roma u Srbiji. Tako kažu u kabinetu predsednika. Ni reči o stranim plaćenicima, domaćim izdajnicima, Soroševim pulenima koji žele da unište Srbiju i bace je na kolena. Novac nema naciju.

Drugi domaći plaćenik je svoje televizije u BIH i Crnoj Gori prodao vlasnicima omražene N1. Kako će sad caru na oči, živa nisam. Zar da CIA postane ružičasta? Ako vidite da Sarapa i Gordana Uzelac nose crni flor na reveru, da znate šta je u pitanju.

KO S ĐAVOLOM TIKVE SADI… Posledice kupovine Pink BiH i Pink Montenegro, već se osećaju u programu N1. Emitovana je nikome jasna emisija “Pljiž”, u kojoj su učestvovali Mićko Ljubičić, Draža Petrović i Voja Žanetić. Očekivao bi čovek da to pršti od lucidnosti i duhovitosti, a dobili smo samo malo umivenog Lava Pajkića. To im stvarno nije trebalo.

CVRC! Vukan Vučić, saobraćajni inženjer i član Srpske akademije nauka i umetnosti, izjavio je da je Prokop najkatastrofalnija greška u istoriji prostornog planiranja Beograda, između ostalog i zato što putnicima treba 20 minuta samo da izađu sa stanice i zato što moraju da pređu 4 km do centra grada, odakle imaju saobraćajnu vezu sa ostatkom Beograda. Postojeća Glavna železnička stanica je povezana sa šest tramvajskih linija, koje idu ka 11 delova grada.

GITARISTA NA RASKRŠĆU (CROSSROADS). Nije baš Robert Džonson, ali jeste Saša Radulović. Ubuduće će biti predsednik Programskog saveta DJB. Novi predsednik stranke je poslanik Branislav Mihajlović, iz Bora. U koje on ćemane svira, ne zna se.

E, DA! DOLAZILA MOGERINI. Sve je bilo kao i prošli put, a tako će biti i kad opet dođe. Bla-bla-truć.

 

MUSTRE BEČKE 

 

FRFLJATOR. Sećate se ministra policije Mihajlovića, koji nam je tako ulivao sigurnost dok nije volšebno nestao? E, povampirio se zbog lošeg rada agencija za nekretnine. Nikako da mu prodaju kuću na Povlenu (kuća, istina, više liči na bunker), koja vredi tričavih milion i po evra, pošteno stečenih, dabome! Sada, kada smo svi saznali za probleme s tim agencijama za nekretnine, zlobnici mu prišivaju rad za strane obaveštajne službe, ubistva nekih rizičnih kriminalaca, a niko da se seti šprahfelera.

(Ne budem lenja, odem na sajt za prodaju nekretnina, nađem kuću, kad tamo u rubrici “Uknjiženo” ladno piše NE.)

LA MJAU, LA FRRRR. Naša ambasada u Parizu nalazi se u istorijskoj zgradi na obali Sene. Zgrada je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Francuske. Naš pametni ambasador je promenio prozore i stavio PVC stolariju, koja “malo” odudara od ostatka barokne zgrade. Srbiju će ova budalaština koštati do 100.000 evra, ne ambasadorovih. Mogao je i laviće da postavi, ili orliće. Šta fali? Dobro, bilo je tu i nekih terevenki, bahanalijica, pilo se i krkalo, pevalo i igralo… I kako sad Dačić da smeni čoveka koji voli da jede i da peva?

A PRAKTIČNA NASTAVA? Više od 250 sveštenika iz 50 zemalja stiglo je u Vatikan, na jednonedeljni kurs od 300 evra. Došli su da nauče kako da prepoznaju prisustvo demona kod ljudi i da saznaju više o ritualima pomoću kojih se demoni isteruju. Znam savršenog kandidata za praktičnu nastavu, ali ne znam da li rade s JUL-ovcima.

 

ŠTRIKAM TI PRIČU   

Pošto se milenijalci gade i plaše da dodirnu sveže meso kada sebi pripremaju obroke, lanac supermarketa Sainsburys odlučio je da sveže meso pakuje u specijalna pakovanja, dizajnirana tako da meso iz njih izručiš direktno u šerpu – tzv. touch-free pakovanje.

Milenijalci su, inače, generacije rođene posle 1980. Zovu ih i pahuljice. Karakteriše ih preterano insistiranje na svakoj vrsti političke korektnosti, preosetljivost i nespremnost da se suoče sa realnim problemima i neprijatnim situacijama. Mnogo se rastuže kad shvate da šnicla potiče od mrtve životinje. Imaju i ogroman strah od bakterija koje se mogu naći na sirovom mesu, toliki da neki od njih prskaju sirovo meso antibakterijskim sredstvom pre pripreme hrane.

Što su milenijalci kasnije rođeni, to su osetljiviji. Poslodavci već imaju mnogo muka sa njima, jer padaju u depresiju ako ih ne hvališ dovoljno često, ili ih, nedobog, iskritikuješ zbog nečega. Kažu da se ta moda tera samo na Zapadu.

 

PLETIONIK

ČOVEK.  Dragan Đurić, vlasnik restorana “Stari začin” na Zelenom vencu, postavio je u izlog sledeći natpis:

„Ukoliko ste gladni, a nemate novca, ovde uvek možete dobiti neki topli obrok. Platićete kada budete imali, a i da ne platite… Niko ne zaslužuje da bude gladan. Vratimo veru u ljudskost.“

Vlasnik restorana kaže da nije retkost da mlađi ljudi, koji redovno ručaju kod njih ili čak nikada i ne dolaze, dođu i donesu po 1.000 do 2.000 dinara u želji da i oni učestvuju u ovoj akciji. Inače, ovu akciju je Đurić pokrenuo još 2014. godine. Čovek.

 

 

2 Responses so far.

  1. Poštovana, sve ste dobro uočili i opisali ali ja bih volela da Vi pišete o
    obrazovanju jer stanje retko ko zna dobro.Na primer veoma lepa zgrada treće beogradske gimnazije koja se raspada ili direktor Prve beogradske o čijim niskostima ,neznanju i hohštapleraju bi mogao feljton da se piše .

    • Драга Весна, о образовању имам близу 200 текстова. Пишем и даље о темама које ме интересују и о којима имам сазнања.

      У праву сте да ретко ко добро познаје стање у образовању. О примерима које сте навели ја, на пример, не знам ништа. Међутим, сигурно има некога ко зна, и било би сјајно да напише текстове о тим проблемима.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.