Umesto čestitke

Umesto čestitke

Helou, Deda Mraze.
Opet si došao da me zezaš, a? E pa, preš’o si se i to ozbiljno! Ovo ti je prelaz iz 2014. u 2015, bato moj. Ovo ti je 21. vek, i ti ćeš po svoj prilici da odgovaraš krivično, a u najmanju ruku ćeš na sebe da navučeš kritiku svih gurua savremenog doba.


Kao prvo, kad si poslednji put stao na vagu? Gledaj kolika ti je stomačina, kako si se zarumeneo, obrazi samo što ti ne puknu! Kako se ti uopšte hraniš? Garant imaš loš holesterol i trigliceride. I takav misliš deci da budeš uzor? E, neće moći, Deda! Da smanjiš unos masti i ugljenih hidrata, da povećaš unos svežeg voća i povrća (organskog, dakako!), slatkiše načisto da izbaciš i da ih više ne šalješ deci bez obzira na ona njihova pisma. To im i onako roditelji pišu, a oni su – kao što svi znamo – najveći neprijatelji dece! Tebe jedino oni dimnjaci mogu malo da iznerviraju, pošto s tom stomačinom možeš eventualno u gradsku toplanu da se spustiš.

Drugo, otkad te je Coca-Cola obukla u crveno ti kao da se ne presvlačiš. Je l’ držiš ti uopšte do lične higijene? Je l’ zna tvoja gospoja da sad ima onaj papirić što se tutne u veš-mašinu pa ti odelo ne pušta boju? A je l’ znaš da ako staviš džigericu u čašu kokakole ona se do ujutru istopi? Stvarno je krajnje vreme da se obučeš u boje nekog proizvođača zdravih sokova, onih sa 2% voća i 16 aditiva. I da se javno izviniš Pepsiju!


Treće, društva za zaštitu životinja su veoma nezadovoljna tvojim ponašanjem. Malo ti je što maltretiraš one irvase da te vuku takvog debelog i zadriglog, nego još moraju i po nebu da te vuku! Jesi ti čuo uopšte za modernizaciju, za motorne sanke, za sanke na struju koje čuvaju životnu sredinu? To da se promeni smesta!


Četvrto, kako te nije sramota da izrabljuješ osobe sa posebnim potrebama? Patuljke i dalje koristiš da ti pakuju poklone i još si i ponosan na to, pa se slikaš s njima. Sram te bilo!


Peto, gde je uopšte tvoja žena? Samo smo je na nekoliko novogodišnjih čestitki videli, kako sedi i štrika. Kakva je to diskriminacija?! Je l’ si ti neki muški šovinista? Ženi je mesto u kući? Sram te bilo!


I uopšte, žešće me smaraš. Nikad mi nijednu želju nisi ispunio. Zato ti postavljam ultimatum: ili ćeš mi ovu želju ispuniti, ili pokrećem peticiju na onom sajtu za peticije i tražim tvoje ukidanje!


A moja želja je:


Da svi moji prijatelji budu zdravi i srećni. Da svi koje vole budu zdravi i srećni. Da nauče da se štede, ali da se nesebično daju onda kada su zaista nekome potrebni. Da nauče da biraju oko čega će se nervirati. Da ne brinu unapred, da ne brinu unazad, da samo o sadašnjosti brinu i da im je ona što lepša.


Neka i moji neprijatelji, ako ih imam (po njihovom izboru, ne mom) budu zdravi i srećni. Možda će se onda manje baviti onim što ih se ne tiče.


Neka učitelje ostave na miru svi oni koji im uređuju posao, a da blage veze o tome nemaju.


Neka đaci budu radoznali i neka ne poveruju društvu koje ih uči da je znanje nebitno.


Učini da nestanu SVE fabrike petardi.


Ozdravi Vučića, taman i magiju koristio.


Naručila bih još i pihtije, rusku salatu i šnenokle, ako nije problem.


Srećna Nova godina svima koji joj se raduju!

Ostali neka se raduju nečemu drugom, ne pravim pitanje 😉

A ti, Deda Mraze, pamet u glavu! Gledaj da ne zabrljaš ovoga puta. I tek da znaš – Božić Bata je bolji frajer od tebe!

One Response so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.