RASPARANA NEDELJA: Boro i Ramiz

RASPARANA NEDELJA: Boro i Ramiz

 

ŠTRIKANJE KROZ GUSTO GRANJE 

 

FLEKA NA MODERNOJ ISTORIJI CIVILIZOVANOG SVETA. Obeleženo je 19 godina od NATO agresije na Srbiju, koja je trajala 78 dana, u kojoj su korišćene nekonvencionale bombe, kasetne i one sa osiromašenim uranijom, i koja je izvedena bez saglasnosti Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.
U bombardovanju je uništeno i oštećeno 25.000 stambenih objekata, onesposobljeno 470 kilometara puteva i 595 kilometara pruga. Oštećeno je 14 aerodroma, 19 bolnica, 20 domova zdravlja, 18 dečjih vrtića, 69 škola, 176 spomenika kulture i 44 mosta, dok je 38 mostova razoreno. Materijalna šteta se procenjuje na više desetina milijardi dolara, koje nam niko nije nadoknadio, ali se od nas redovno zahteva da platimo svaki dolar kamate na kamatu.

Konačan broj ljudskih žrtava, verovali ili ne, do današnjeg dana nije utvrđen. Licitira se brojem žrtava i kreće se od 1200 do 2500. Kao da je čovek dugme, ili kao da ne sme da se sazna.

SPAVATE LI MIRNO? Nakon pet godina istrage događaja starih jedanaest godina, bivši predsednik Francuske, Nikola Sarkozi, najpre je priveden, a zatim i optužen zbog silnih miliona evra koje je nelegalno primio za predizbornu kampanju. Osumnjičen je da je novac primao od Gadafija. Sede dvojica u kafani, naiđe treći…

UTA-TA! Sada je već jasno da Putin ni od čega ne preza u nameri da nervira Vučića. Na predsedničkim izborima u Rusiji, pri izlaznosti od 67%, Putin je osvojio skoro 77% glasova. Za njega je glasalo 50 miliona ljudi u 11 časovnih zona. Glasao je i Depardje u ambasadi u Parizu, a ne ko onaj naš Ralf – nigde ga nema!

“Igrači vaterpola moraju nositi neprovidne plivaće kostime (gaćice)”, dok se na političkoj funkciji moraju ponašati providno, tj. transparentno. Vanja Udovičić trenutno objašnjava da nema veze sa 140 miliona dinara budžetskih para prebačenih na račun fantomske firme “Evropske univerzitetske igre 2020”. U vaterpolu je zabranjeno mazanje mašću ili uljem pred utakmicu, a u politici je dozvoljen puter – po glavi, pa nizbrdo.

BAŠ MORATE DA NAM IH VRATITE? Predsednik države je bez zvona i praporaca na Pinku i u Informeru, maltene u tajnosti, otputovao u Njujork. Nekoliko dana pre toga je, takođe bez pompe, večerao u Parizu. U Njujorku je imao “dubinske razgovore s ljudima koji odlučuju”, kao i sastanak sa generalnim sekretarom UN, Antoniom Guterešom. Nije izostao idiotski naslov u novinama da je to Guterešu prvi sastanak po rasporedu tog dana. Takvu informaciju je novinama mogao da prosledi samo Jedan Čovek. Izostala je, međutim, informacija o tome da se na istom putu našao i Hašim Tači. Zatim se proslavljeni par sastao i u Briselu. Išli kao nešto da odlučuju. Ovaj naš po običaju kao popišan, al’  pred kamerama.

OMNIPOTENTNO. Negde u isto vreme, Maju Gojković je primio kralj Švedske Karl Gustav XVI.  Razgovarali su o temama u oblasti obrazovanja, kulture i unapređenja prava deteta, koje su sve od reda uža specijalnost predsednice Skupštine.

BESKUĆNICI. Ako se ne nađe neki NIS za Malog i Vesića, ovi će stvarno mesecima da nas zamajavaju rekonstrukcijom Vlade. Brnabićka smislila izgovor – neki ministri samo rade na samopromociji, umesto da rade za Vladu. Pa, gospoja, svako se na svog idola ugleda.

BITI ĆE, ILI ĆE NEĆE BITI ĆE. Iljir Bitići je izjavio sledeće: “Aleksandar Vučić je, 2015. godine na sastanku sa članovima porodice Bitići i bivšim američkim ambasadorom u Srbiji, izneo da je za ubistvo braće Bitići odgovoran Goran Radosavljević Guri”.

VOIMJEOCA! Policija iz Kraljeva uhapsila je sveštenika iz Kruševca, kod koga je pronašla 52 grama kanabisa i 55 grama amfetamina. Inače, priča se da će novim Ustavom SPC biti zabranjeno sveštenicima da naplaćuju usluge.  Da li se to odnosi i na dilerske usluge, pojma nemam.

SVIRAJ TO PONOVO, SEM. U nekim prodavnicama su se pojavile maline iz Maroka. Kilogram možete kupiti za tričavih 1.600 dinara.

DANAK NEISKUSTVU. Ana Ivanović je rodila sina Luku. Da je bila pametna da se porodi u Beogradu umesto u Čikagu, sad bi mogla da se bahati sa podsticajnih 100.000 dinara.

ODE TELENOR. Posle 11 godina poslovanja u ovom delu Evrope, Telenor je taj deo kompanije prodao češkoj PPF grupi, najvećoj investicionoj grupi u centralno-istočnoj Evropi, koja se bavi bankarstvom, finansiranjem privatnih lica, nekretninama, rudarstvom i telekomunikacijama.

HELOU, ROĐAČE! Novi komandant američke vojne baze Bondstil na Kosovu, zove se Nik Dučić i srpskog je porekla. Čak nas i zeza pa kaže da je ponosan na svoje srpsko poreklo. Onaj šofer onomad beše Dučića citirao, pa se izvinjavao?

NA PAROVE RAZBROJS! Vulin je mrtav ozbiljan izjavio: “U skladu sa naređenjima (predsednika Vučića) i Vojska Srbije se uključuje u aktivnu borbu za povećanje nataliteta”. Međutim, nije pošteno da ne napomenem da se izjava odnosila na solidarnu pomoć vojnicima koji dobiju decu i novac za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje porodicama pripadnika VS.

LA PEPE. Aerodrom “Nikola Tesla” više nije naš. Ugovor o koncesiji na 25 godina potpisan je sa francuskom kompanijom Vansi erports. Zorana je tom prilikom izjavila da je šteta što predsednik Aleksandar Vučić nije prisustvovao potpisivanju posto je to bila nejgova vizija i ideja. Bliži se rekonstrukcija Vlade, a?

AURORA, NOĆNA MORA. U sklopu pojašnjavanja narodu na koga jedino može uvek da računa, nakon nalaženja sveštenika s drogom, prešlo se na pripadnike vojske s drogom. Tri komada tamo, tri komada ‘vamo. Jel vidiš, narode, kome jedino možeš da veruješ?

BORO I RAMIZ. Vlada je hitno odlučila da se rukometna utakmica između juniorske reprezentacije Srbije i Kosova ne održi čak ni na promenjenoj lokaciji, zbog visokog rizika, besnih navijača i ostalih trica i kučina. Da smo država, ne bi imalo šta da se odlučuje na taj dan. Odlučivalo bi se prošle godine, kad se saznalo da na kvalifikacijama za SP učestvuje i Kosovo. Sa kvalifikacija je povučena i džudistkinja, Anja Obradović. I sada će sportisti zbog toga biti diskvalifikovani. Deco, samo čika Aca i čika Tači smeju da se igraju.

ŽIVKA. Dragica Nikolić je postala počasni član ULUSA. Nemam ništa da dodam. Tajac. Muk.

 

BEČKE MUSTRE

Jelena Karleuša, Maja Volk i Mirjana Bobić Mojsilović teoretski bi mogle da dobiju i do pet godina zatvora zbog antivakserske kampanje. Prva je kvazi- pevačica, treća kvazi-književnica, a ova srednja je mogla da uživa u akademskoj karijeri i svom Grku da je ostala pri zdravoj pameti. Inače, zbog pada kolektivnog imuniteta u Srbiji je od posledica zaraze malim boginjama umrlo 12 osoba.

Mrkonjić i dalje tvrdi da treba podići spomenik Miloševiću, pa ulica, trg, ovo-ono. Ružić dodaje da je njegov spomenik Rezolucija 1244. Ja predlažem da mu se podigne spomenik u obliku Kipra, ili sa likom Ćuruvije, Stambolića, Dade Vujasinović. Može i obliku flaše za benzin, ali brinem da je neko ne zameni s Tomovačom.

Bečka policija je isključila iz saobraćaja srpski autobus koji je dovezao putnike iz Srbije u Beč. Isključen je nakon tehničke provere, kojom je pronađeno 28 kvarova na tom vozilu.

Skupština Kraljeva prekopirala je plan rada komunalne policije iz Sombora, samo izmenivši ime grada, i predstavila ga kao svoj na sednici, ali su odbornici prepoznali plagijat. Strateški plan komunalne policije u Kraljevu za narednih pet godina nije usvojen.

 

ŠTRIKAM TI PRIČU 

Japanci su predstavili prototip verziju novog voza, koji može da preveze više od 1.300 putnika brzinom do čak 300 kilometara na sat. Nazvali su ga Metak, a očekuje se da u upotrebu uđe 2020. godine. Za to vreme kod nas ide vic o tome da su Japanci, kada su čuli koliko se dugo vozom putuje od Beograda do Prištine, zaključili da je Srbija veća od Kine.

 

PLETIONIK

Otvoren 47. po redu festival Dani komedije. Za nagrade se bori sedam predstava pozorišta iz Beograda, Kikinde, Vranja i Subotice. Dobitnik Zlatnog ćurana je Predrag Ejdus.

Naš dečiji film “Zlogonje” pobedio je na filmskom festivalu TIFF Kids, u Torontu.

Nataša Ninković je ovogodišnja dobitnica nagrade Žanka Stokić.

 

12 Responses so far.

  1. Samo jedna primedba, oplodnja na koju se u ovom tekstu misli je vantelesna, nikako veštačka. Inače, Vaš rad je za svaku pohvalu. Ne odustajte!

  2. Od malih boginja umrlo 12 a od raka svake godine umire oko 60 dece. Posledice vakcinacija ima jos vise samo se o tome ne pise i ne trubi u placenickim medijima. A ovaj sto je pokusao da uradi duhovitu retrospektivu budalastina neka se malo bolje pozabavi temom vakcina sta one sadrze, ko ih pravi, kakve su kontraindikacije jer ovako i sam ide u isti kos sa svim tim budalama koji vode ovu zemlju!!!

    • Hoću, nego čekam junski upisni rok, pa da na brzinu upišem i završim medicinu, specijaliziram imunologiju, pa da onda začas upišem i završim biohemiju. Nego, nemam para da posle kupim laboratoriju i da analiziram sastav vakcina i lekova uopšte. Tu računam na tebe, Ivana. Valjda ćeš pomoći.

  3. Nedelja je bila sjajna, svaka redom obiluje glupostima naših zvaničnika…….i htedoh napisati još ali ostao sam bez reči, poražen idiotskom glupošću,ograničenošću

  4. A ova nedelja počela ponovo sa istim temama kao ’99.te. Pre toga se ON(čitaj mili nam predsednik) vratio iz dalekih zemalja i preneo nam impresije kako velike sile zaista nam misle i rade loše stvari. A ti (čitaj isto kao ON) kao nikada nisi izgubio kao mali klikere pa sad tek plačeš i pitaš se šta ćeš.Taman je to bacio medju nas, preko nacionalnih frekvencija, da se kolektivno zabrinemo i stresemo, kad stiže još jedna doza.
    U sred Mitrovice tuku nam, neznam kakva je funkcija tog klinca, Djurića. I onda treba još nedelju dana da budem pod kolektivnim stresom?
    NE ŽELIM TOOOOOO……

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.