RASPARANA NEDELJA: Dučići i uveoci

RASPARANA NEDELJA: Dučići i uveoci

 

ŠTRIKANJE GROZ GUSTO GRANJE

Proslavili smo 25. maj. Peti oktobar nismo. Bio je vatromet za rođendan, bila je torta, mama je po tati poslala šerpicu sa punjenim lignjama u sosu. Izostala je oznojena omladinka, ali je tu bio komandant za vanredne situacije. Bila je i novogodišnja rasveta, koja je posle rođendana isključena.

Dok specijalne snage u jednoj zemlji čuvaju neko koferče sa nekim šiframa, u Srbiji će se ubuduće čuvati regleri. Čuvar reglera na braniku domovine. A taman smo se privikli na čuvare tunela.

U toku velikog posta građani su uzdržavanje shvatili bukvalno, pa su se uzdržali i od glasanja.
Izbori su završeni, možemo se vratiti svojim uzbudljivim životima.

Predsedništvo DJB podnelo je ostavke, pa ćemo sačekati dva meseca da saznamo da li će novo rukovodstvo biti novo. Balša Božović je podneo ostavku na mesto predsednika Gradskog odbora DS-a. I Šutanovac se sprema. Šešelju su ti postupci potpuno nenormalni.

Nakon što je opasnost prošla, Narodna skupština Republike Srbije otpočela je redovno zasedanje. Nova zakonska rešenja će, između ostalog, povećati ovlašćenja ministra policije.

 E, dugo nam je i trajala! Mislim na Vladu Republike Srbije. Šuška se o novoj rekonstrukciji, a novinari – vragolani pitali Anu Brnabić šta misli o tome. 🙂

 Kineska svemirska stanica od 8,5 tona krenula je nazad ka Zemlji, ali nekontrolisano. Jednostavno pada. Raspašće se ona u atmosferi, ali će “komadići” od po stotinak kilograma, sa to malo ubrzanja, pasti na zemlju između 24. marta i 19. aprila. Balkan je jedno od mogućih mesta gde će pasti. I posle nama ništa ne pada s neba, jel?! Kome padne u dvorište, nek traži ozbiljnu odštetu od Kine.
Ako vas zezne Supermen, pa dočeka stanicu na grudi, sami ste krivi. Što niste glasali?

 Srpska pravoslavna crkva hoće da menja ime. Postojećem imenu dodaje “Pećka patrijaršija”. Patrijarh je već rekao da on neće da se seli u Peć. Vučiću je pola posla olakšao.

Podneta je inicijativa da Slobodan Milošević dobije spomenik, trg i ulicu u Beogradu. Bolje da su neku novu ružu nazvali po njemu, ili tenk.

 Just too good to be true. Od sada možete anonimno prijaviti poslodavca kod koga radnici rade “na crno”, ili imaju neke druge nezakonite radnje. Broj je 0800 300 307.

Dolijali građevinski inspektori sa Novog Beograda, koji su primali mito zbog bespravno sagrađenog objekta. Očekujemo da se isto dogodi i u opštinama u kojima je SNS na vlasti.

SUVERENITET. Ministarka pravde za tri nedelje šalje kompletan predlog ustavnih amandmana Venecijanskoj komisiji na mišljenje. Amerika u isto vreme šalje Vučiću specijalni “kosovski paket” u četiri tačke. Od Beograda se očekuje da omogući ulazak Prištine u međunarodne organizacije. Ako na sve pristanemo, omogući će nam ulazak u Evropsku uniju, a Amerika će nas voleti kao brata rođenog.

Danas je 12 godina od smrti Slobodana Miloševića, sutra 15 godina od ubistva Zorana Đinđića. Mi smo taman za toliko stariji, a nimalo pametniji.

 

 

MUSTRA BEČKA.

Kako Dara od Radojka, kako ministar od šofera?
Ministar za rad i silna pitanja, Zoran Đorđević, čestitao je ženama međunarodni praznik Dan žena, citirajući Dučića: “Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek sirota. Pametnih se boje… Ona uvek podlegne jačem, a ne lepšem i umnijem, ni boljem i milijem“. Da se iole razume u poeziju, znao bi za Dučićev stav prema ženama, ali avaj! Pa nije ti to, bato, ni rikverc ni antifriz!
Nakon što je dobio po nosu, izvinio se još većom blamažom: “To nisu ni moje, a ni vrednosti Vlade Srbije.”
Kako je njima dobro sa nama!

 

ŠTRIKAM TI PRIČU.

Širom Evrope kasne satovi jer je frekvencija u strujnoj mreži ispod 50 herca. Da stvar bude strašnija, kasne i satovi na mikrotalasnim pećima. Da stvar bude najstrašnija pobrinuli su se nemački mediji, koji za to okrivljuju rupu u snabdevanju u evropskoj strujnoj mreži, za koju je odgovorna Srbija. Neki kažu da je to zbog stalnog konflikta između Srbije i Srbije (Kosova), a Juta Hanson sa Tehničkog univerziteta u Darmštatu objašnjava da se Srbi, Crnogorci i Makedonci mnogo glupiraju sa strujom, pa se padovi u tim zemljama peglaju kroz strujnu mrežu Evrope.

 

PLETIONIK

U konkurenciji 12 najboljih biznis škola i 48 najboljih studenata iz te oblasti, studenti FON-a su stigli do finala takmičenja u rešavanju studije slučaja, u Kopenhagenu. Njihova imena su: Nemanja Jevtović, Kristina Knežević, Rastko Damnjanović i Tamara Tošović. Bolji od njih bio je samo tim iz Australije.

U Pjongčangu su počele Paraolimpijske igre. Srbija ima jednog predstavnika – Miloša Zarića. Srećno!

 

 

4 Responses so far.

  1. Хвала, Него.
    Ово праћење вести ми улази у бенефицирани блогерски стаж 😋

  2. Ovo me podsetilo na “Beograde, dobro jutro”, al u izdanju “Laku noć,Srbijo”.

    • Јесте мало мучно кад се овако збијено прочита. 😋

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.