RASPARANA NEDELJA: Hladnoća možda ubija viruse, ali ne i parazite

RASPARANA NEDELJA: Hladnoća možda ubija viruse, ali ne i parazite

 

S obzirom na to da se tekst objavljuje na dan izbora za skupštine Beograda, Aranđelovca, Bora i Sevojna, a u vreme predizborne tišine, vodiću se logikom nikad kažnjenih Pinka, TV Happy i Studija B, pa ću pratiti samo aktivnosti funkcionera na vlasti.

 

ŠTRIKANJE KROZ GUSTO GRANJE. Cela nedelja je bila jedno veliko štrikanje kroz gusto granje.
Svi su obećavali sve pred izbore! Na televizijama smo gledali predizborne emisije i nazovi debate. Poslušnici iz REM-a su merili decibele, a Kalimero je tražio pravdu za Vesića koji je mutirao usred Upitnika. Ako bih se poslužila pesničkom slobodom, rekla bih da je zvučao kao promukla koza u pubertetu, ali neću.

Vučić za promenu nije smeo ni na jedan duel, ali se švrćkao po Evropi, gde su ga svi tako toplo dočekali da je došlo do otapanja leda na Severnom polu i ledenog talasa u većini evropskih zemalja. I kod nas je bilo hladno (Sombor -21 u četvrtak), ali nam je oko srca bilo toplo kada smo videli da, ko god da pobedi, Srbijom će napokon zavladati večito proleće. Kalifornija će nam zavideti. Dok je Beograd spokojno ignorisao sneg jer ima metro, manje opštine u kojima se održavaju lokalni izbori uživale su u šabanizaciji. Tako je u Aranđelovcu SNS građane častio koncertom Šabana Šaulića, a on ih je zauzvrat pozvao da glasaju za SNS. Stara izreka je dobila novo ruho – dajte narodu sendviča i raznih šabana.

Srpsko novinarstvo je poraženo i poniženo odlukom predsednika države da poslednje sate pred predizbornu tišinu provede na Pinku, odgovarajući na pitanja Sanje Marinković, Ognjena Amidžića i nebitne plavuše.

Srpski kandidat za Oskara za najbolje specijalne efekte je ulazak predsednika u zgradu TV Happy. Dvaput.

U čuvenoj februarskoj građevinskoj sezoni, na minus mnogo i pod snegom i ledom, na Novom Beogradu je počela izgradnja nove autobuske stanice.

Svečano je otvoren hotel Hilton u Beogradu, pa je sutradan zatvoren, jer nije završen. Imate fore tri puta da pogađate ko ga je svečano otvorio.

Beograd još uvek ima novogodišnju rasvetu. Kao kad starleta kupi mnogo skupe sandale, pa ih nosi i po snegu, da ne bude žali-bože-onolikih-para.

Vučić je obećao dolazak automobilskog giganta koji će zaposliti najmanje 10.000 ljudi.
Pa, kako čovek da ne voli izbore? Kako?

MUSTRA BEČKA. Ministar policije pozvao je građane koji imaju problema sa snegom da pozovu najbliži SNS. Da je zemlja normalna, već bi bila održana hitna sednica Vlade, ministar bi bio bivši, a vlast bi prala ruke od njegove izjave i izvinjavala se građanima.

U Mrčajevcima kod Čačka i Miroslava Ilića, uhapšeni su sveštenik (paroh crkve u Požegi) i bivši veroučitelj u jednoj osnovnoj školi, koji je ovom prilikom bio maskiran u ženu. U njihovim kolima je pronađeno 27 kilograma skanka.

Dodik je glasao u Beogradu na lokalnim izborima. Jeste, onaj Dodik.

Zorana Mihajlović je na glasanje povela psa.

Vučić opet nije poveo ženu.

Nada Macura postala voditeljka na TV Happy.

 

ŠTRIKAM TI PRIČU. Nauku uvek treba koristiti za dobrobit čovečanstva. Dr Felipe Carvalho sa jednog univerziteta u Briselu, proučavao je uticaj muzike na način na koji doživljavamo ukus piva. Ukratko, ne kupujte razna piva, nego samo jedno, a onda slušajte različitu muziku. Ako hoćete slatkast ukus – muziku iz crtanih filmova; ako volite gorko pivo – muziku za naglašenim basovima. A ako slušate muziku koju najviše volite, svako će vam pivo biti lepo. Eto, šta ti je nauka!

PLETIONIK. Olja Bećković nas je emisijom “Utisak pre nedelje” podsetila da je vreme za koje smo mislili da je ludo, bilo u stvari vreme za kojim sada nostalgično žalimo.

Nakon što je SNS pompezno objavio listu 1000+, na kojoj su silne priznate javne ličnosti koje ih podržavaju, 11 doktora nauka Naučnog instituta za veterinarstvo Srbije demantovalo je da su ikada potpisali bilo kakvu podršku SNS-u. Njihova imena se nalaze na listi 1000+.

U Rumuniji građani protestima brane glavnu tužiteljku protiv korupcije, koju bi vlast da smeni. Građani je ne daju. Ne smeta im hladnoća.

Nakon ubistva istraživačkog novinara u Slovačkoj, ministar kulture je podneo ostavku jer ne može da se izbori sa činjenicom da je novinar ubijen za vreme njegovog mandata. Ministar policije je odbio da da ostavku. Slovački mediji su u istom danu objavili nedovršen tekst ubijenog novinara, Jana Kuciaka. Istina je kao voda. Uvek nađe put.

 

NE BUDITE LENJI!
IZAĐITE NA GLASANJE!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.